Szauna

  • nagy_30-4.jpg

Finn szauna

Egy fárasztó munkanap, vagy városnézés után jól esik egy kis relaxálás. Töltődjön fel, kapcsolódjon ki finn szaunákban!
Felejtse el a problémákat, zárja ki a külvilágot! Újjászületik a test, lélek és elme! És ha ez nem lenne elég, íme még néhány pozitív hatása a finn szaunának:

  • Fejleszti az állóképességet 
A szauna rendszeres használatával fokozhatjuk testünk hőtűrő képességét. Ez jelentős javulást okozhat teljesítményünkben az állóképességet igénylő sportok esetében, mivel a rendszeres szauna használóknak magasabb a hőtűrő képessége, kevésbé érzik a fáradtságot és huzamosabb ideig fenn tudják tartani az energia szintet, ezáltal javítja a teljesítményt.

  • Szaunázással méregteleníthetünk 
Testünk saját maga is méregtelenít, ennek az egyik leghatékonyabb módja az izzadás, amelynek köszönhetően távoznak a szervezetben különböző okokból felgyűlt méreganyagok. A szaunázás ezt a természetes folyamatot segíti: az intenzív hő hatására fokozódik az izzadás, amely „kiöblíti” a méreganyagokat a szervezetből.

  • Erősíti az immunrendszert 
Egy másik nagyon nagy előnye a szaunázásnak, hogy közreműködik az erősebb immunrendszer kialakításában, azáltal, hogy fokozza a fehérvérsejtek termelődését . A fehérvérsejtek a test „katonái”, melyek a szervezet a minket megtámadó fertőzések és betegségek ellen vet be. A rendszeres szauna használóknak a szaunázásnak köszönhetően magasabb a fehérvérsejt száma, ezért ők sokkal egészségesebbek maradhatnak, de ha mégis megbetegszenek, sokkal gyorsabban gyógyulnak.

(forrás: www.termalfurdo.hu)